Известие

Collapse
No announcement yet.

225/45/17 или 215/45/17

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 225/45/17 или 215/45/17

предстои ми покупка на гуми.и въпроса ми е дали 225/45/17 дали ше станат бес да жули.извиниавам се за правописа ама се ебава компа и не намирам буквите.
    147jtd 1.9 16v 140hp
    E36-150hp

Ами колега доста има писано по тоя въпрос и мога да ти кажа ,че зависи най вече от офсета на джантата и окачванетоти. За да ти е мирна главата и да не търсиш инфо коя джанта ква гума може да "понесе" без да опира и тн и тн,си вземи 215/45/17 и си карай като пич.
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
      Ами колега доста има писано по тоя въпрос и мога да ти кажа ,че зависи най вече от офсета на джантата и окачванетоти. За да ти е мирна главата и да не търсиш инфо коя джанта ква гума може да "понесе" без да опира и тн и тн,си вземи 215/45/17 и си карай като пич.
      джантите са Т.И оригинални.а 225/цата е по ефтина и за това питам .
      147jtd 1.9 16v 140hp
      E36-150hp

Comment

Ами предвид джантата и че за тая джанта дават заводски размер 225/45 мисля,че няма да имаш проблеми стига да нямаш изпуснали амортисьори или нещо от сорта
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Аз до миналата седмица бях с 225/45/17 . Опираше ми и ми закачаше гумите всеки път щом ударя дупка! Повече от 2ма души също така не позволяваше да се качват поради същата причина с гумите. Сега направих бартер с nastybg и съм доста доволен. Вече мога да си карам с багаж,но пък не е толкова красива и брутална вече. Препоръчвам ти 215 ..
          Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

На мен дори с 215/45, с багаж и трима души, при преминаване с висока скорост през неравности ми опира отзад. Отпред при навит волан също има не повече от 5мм до подкалника... това със селеспийд джанти(май - 5-те големи отвора) и стандартно окачване. 225 просто няма начин да влязат при мен.
            Last edited by dcntd; d.m.y г., 17:10.
            167.AR67302

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
              +1
              След този пост,през спокойно темата се изчерпва.
              Иначе можем да си дъвчем за офсет,ширини,цолажи и пружини още 15 страници......както сме го правили вече
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Мда, забрави да споменеш бензина и дизела пред вид кой въртящ момент ще ги търкаля.Конски сили ли трябват или нютони.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

първо благодаря на колегата че, ми предостави възможноста да се изкажа.купих си така дълго очакваните от мен джанти модел T.I поосвежих ги и следователно трябва да сменим 16/ките със новите 17/ки.разпитах се за гумите и ми предложиха вместо 215/45/17 да сложа 225/45/17. защото икономически излиза по ефтина като гума .макар че, е по широка,но е по масово монтирана на по новите автомобили и от там цената и пада.поразгледах се из нета и се спрях на модел мишелин пилот спорт 3.отидох до гумаджииницата и ги видях на живо изглеждаха още по добре на живо. на допир гумата е супер мека абе супер си е .купих 225/45/17 и искам да кажа и на предстоящи хора кат мен дет се чудят дали ще им опира тоз размер гума някаде че,на мен със ЕТ/35 на джантата никаде не ми опира пален десен ,пълен ляв ,натоварен с двама отзад за в момента нямам никакви ядове.само мога да кажа някои друг плиус колата се държи доста по добре по стабилна в завои возията за моя радост не се промени мислех че,ще стане доста по хард но нищо подобно.за сега сам супер доволен и от вида на 147/цата ми как изглежда.мерси още един пат на колегата.а утре обещавам да я наснимам и да кача и снимки.
                  Last edited by mecan; d.m.y г., 00:57.
                  147jtd 1.9 16v 140hp
                  E36-150hp

Comment

Аз съм с ЕТ40.5 и 15мм флаци отпред и ползвам 225/45 зимни. Отпред няма никакви проблеми.Отзад със стандартното окачване ми опираше...с малко по-твърди амортисьори, 225/45 си седи без абсолютно никакви грижи....
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Другия алтернативен размер, който е на цената на 225/45 е 205/50.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ето малко снимки на колата на колегата - качвам ги по негова молба.
                        Attached Files
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ми той при никой не опира постоянно,има един момент в който лизва мокета отзад
                          за стотни при рязко преминаване по някоя неравност на пътя? Естествено малко натварен.
                          Аз съм си решил проблема с гуми 215 45 17.
                          А спрямо снимката лично аз съм с 10см надоло.
                          А иначе е красавица с тези капли
                          Last edited by barash; d.m.y г., 22:18.
                          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                            Ми той при никой не опира постоянно,има един момент в който лизва мокета отзад
                            за стотни при рязко преминаване по някоя неравност на пътя? Естествено малко натварен.
                            Аз съм си решил проблема с гуми 215 45 17.
                            А спрямо снимката лично аз съм с 10см надоло.
                            А иначе е красавица с тези капли
                            и за това ще доиде време да се понаведе малко.
                            147jtd 1.9 16v 140hp
                            E36-150hp

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              Ето малко снимки на колата на колегата - качвам ги по негова молба.
                              А ето така изглеждат при спортно окачване(червени пружини Айбах) 225/45/17 и си ми опираха само малко да я натоваря ,сега с 215/45/17 няма проблем
                              Attached Files
                              159 1.9 jtd TI
                              156 1.8 ts 99g ex

Comment

Working...
                              X